2

StartUps Romania Podcast – Episodul 1: Andrei Chira, Fondatorul Simplenet.ro

Primul proiect marca StartUps Romania se prezinta (deocamdata) doar sub forma audio. Am pornit StartUps Romania Podcast dintr-o nevoie si dintr-o dorinta.

Aveam nevoie sa interactionez cu antreprenori romani. Si doream sa creez continut original, de calitate, pentru blogul despre antreprenoriat.

Primul episod a venit marcat de probleme tehnice (din partea mea) – despre asta puteti citi in Making-of.

Despre Andrei Chira am aflat poate un pic mai tarziu decat ar fi trebuit. Eram deja indragostit de wordpress, asa ca am pornit in toamna lui 2013 proiectul Janeiro. Se dorea a fi un “Marketplace de experiente pentru dezvoltare personala”. Adica intrai daca voiai sa inveti sa pictezi sau sa canti la chitara sau sa faci SEO. Si toate astea, spre deosebire de Udemy/Lynda/etc., fizic. Fata in fata cu omul care-si impartasea cunostintele. Intr-o locatie reala.

Din pacate nu am reusit sa conving persoanele din jurul meu ca ar fi in avantajul lor sa mi se alature in aceasta calatorie. Mi-am dat seama ca trebuie sa continui drumul singur.

Am fost aproape de la inceput dezamagit de viteza de la Clausweb, dar am ramas in continuare la ei, blocat fiind intr-un contract pe un an.

Mai apoi am descoperit de conceptul de server optimizat pentru WordPress de la amicul Mihai, care mi-a recomandat Simplenet. Un hosting doar pentru WordPress? In Romania? Oare e posibil? Auzisem de WP Engine si prin aplicatia lor de testare a vitezei host-ului actual mi s-a promis marea si sarea. Nu doar ca mi se va incarca site-ul mai rapid, dar va fi si mai protejat.

Asa ca daca Simplenet e macar jumatate din ce e WP Engine, fac cu placere tranzitia.

Cu Andrei am discutat despre:

 • Inceputurile si viitorul Simplenet
 • Ce inseamna un startup vs un business
 • Care sunt problemele celor care vor sa transforme o idee in realitate
 • Modurile in care tinerii isi pot maximiza potentialul
 • …si multe alte aspecte despre care va invit sa aflati in materialul de mai jos!

 

 

Pentru ca l-am rugat frumos, Andrei pune la dispozitie 10 coduri de reducere de 50% pentru un plan cumparat pe un an la Simplenet. Adica 10 coduri – 50% reducere – planul anual – first come, first serve!

 

Codul de discount e PROMO50 si se introduce la finalizarea comenzii pe
simplenet.ro.
Se aplica la orice pachet de hosting cu plata anuala si e valabil o
singura data, deci reducerea e doar pentru primul an.

Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri.
Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.
Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri. Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.

2 Comments

 1. un sfat: investeste intr-un microfon extern sau orice alta solutie doresti, care sa rezolve problema sunetelor (extrem de deranjante) ale respiratiei direct in microfonul castilor. sunetele sunt cu atit mai suparatoare in momentul in care pufnesti in ris la ce spune intervievatul.
  felicitari pentru podcast si mult spor pentru acest proiect.

  • Salut Dragos.

   Din partea mea se va rezolva cu microfonul (e in plan si pentru cursurile mele online). De partea cealalta pot face recomandari.

   Mersi fain!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *