0

Too good to be true

Startup-urile devin din ce in ce mai competitive, oferind servicii care te fac sa-ti pui intrebarea “Da’ astia cum fac bani?”. De la a proba haine acasa gratis, la mancare care-ti vine la birou in 20 de minute si pana la servicii de mobil pe care ti le configurezi si controlezi – toate astea ma pun pe ganduri:

Idei bune? Sigur. Profitabilitate? Posibil. Crestere? Cu siguranta. Insa la nivel de crestere trebuie analizata curba – este sub forma de bat de hochei?

Hockey Stick Growth

Pe de o parte, da, aceasta crestere arata superb si multi ne-am dori-o. “But does it scale?” Este business-ul intr-atat de rapid sa raspunda la o crestere exponentiala? Daca nu, trebuie sa fie macar indeajuns de inteligent inca sa faca modificari – vezi TaskRabit ca exemplu.

In final, raman cu ideea ca da, desi unele startup-uri raman neprofitabile si cresc, doar pentru a fi cumparate de competitori giganti – acest lucru nu este neaparat un lucru rau. De fiecare data cand ma gandesc la un startup, nu-mi imaginez un business clasic cu reguli si angajati intr-un birou. Ma gandesc la produse inovative, la solutii inteligente. Si mai presus decat toate, servicii curajoase care vin impotriva ideile vehiculate in acest moment.

Here's to the crazy ones

Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri.
Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.
Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri. Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *