0

Cel mai rapid mod de a avea domeniu+hosting

Cand incercam sa validam o idee in mediul digital, de cele mai multe ori avem nevoie de un site. Dar site-urile nu sunt gratis si un blog .wordpress.com sau .blogspot.com nu inspira incredere. Spune mai degraba: “Asta nu si-a permis nici macar un domeniu!” Si-atunci care e solutia? Iti spun imediat…Pop.co este un serviciu de la creatorii domeniului .co. Lipseste un “m” la final, ceea ce ar putea sa creeze un pic de confuzie, cand spui cuiva la telefon numele domeniului.

Timp de 14 zile poti testa serviciul si nu te costa absolut nimic (nici nu trebuie sa-ti introduci datele de card – un mare obstacol pentru mine cand vine vorba de testat orice pe internet). Ce primesti in schimbul acestor 0 dolari? Destul de multe.

Avantajele Pop.coIn primul rand un domeniu real .co. Apoi o adresa de mail, configurata prin Google Apps, de tipul [numele_tau]@[numele_domeniului_tau.co]. Al treilea lucru pe care-l primesti este o pagina simpla. Toate astea in mod gratuit pentru 2 saptamani.

Daca decizi ca experienta este una placuta, poti continua calatoria cu doar 5 dolari pe luna.

In pachetul de baza primesti o pagina poate prea simpla: ai un formular de contact, poti schimba fundalul si cateva linii de text. Si cam atat. Adevarata distractie incepe cand incepi sa conectezi domeniul la alte servicii, folosind editorul DNS.

Integrare Pop.coAsta e o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte 5 $/luna suna fantastic. Nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la hosting, la versiuni de wordpress etc. Pe de alta parte, serviciile cu care se poate integra costa. Sau mai bine zis: integrarea cu alte servicii se face doar cu variantele platite ale serviciilor. Nu poti folosi trial-ul pop.co pentru a te conecta la trial-ul Strikingly.

Desi ramane cea mai rapida metoda de a valida o idee (in aproximativ 5 minute aveam site-ul + mailul setat si eram in editorul intern), ii lipsesc cateva elemente – de a captura adrese de mail, mai multe template-uri, mod de a face embed la un clip video explicativ etc. Per total, pentru 2 saptamani poti testa o idee, cu un domeniu real. Cum sa nu-ti placa?

Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri.
Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.
Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri. Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *