0

Antiprenori vs antreprenori

Antiprenorii nu-s niste antreprenori moldoveni. Sunt acele persoane total impotriva ideii de antreprenoriat.

Dar de ce sa-ti faci firma ta? N-ai de platit taxe? Nu mai bine stai aici, angajat, in siguranta? Ai salariu stabil, ai colegi faini. Ce ti-ai mai putea dori? Program fix, prime de Craciun, cafea gratis la dozator.

Antiprenorii nu sunt doar impotriva IDEII de antreprenoriat, sunt impotriva ideilor TALE.

Asta s-a mai facut deja. Pai ce, tu crezi ca doar daca faci mai simplu/rapid/ieftin, gata afacerea? Nu ma baiatule, trebuie sa fii special. E nevoie de ceva in plus. De fapt, multe plusuri. Uita-te la Carrefour si Profi. Nu poti sa zici ca-s fix acelasi lucru. Da, ambele vin alimente si ce-or mai vinde ei, dar in final sunt diferite. Experienta. Ei vezi? Experienta e diferita. Si locatia. Si…

Cauta motive sa te detroneze, sa te demoleze. Pentru ca de fapt doar asa se pot pozitiona deasupra ta – trantind la podea ideile si conceptiile tale. Le e frica de incercare. Pentru ca pentru antiprenori incercarea inseamna esesc. Iar esecul pentru ei e nu doar ceva personal, ci si ceva ce nu trebuie sa fie vreodata simtit. Ei se cred invingatori si in mintea lor dovedesc acest lucru prin tot ceea ce fac.

Da’ ce bei acolo? Golden Horse? Eh, pipi de cal. Hahah…nu mai bine incerci si tu un Red Bull ca oamenii? E mai scump, da. Dar merita. Ce porti? Aia ce tenisi sunt? Uite aici, NIKE. De performanta. Stii ce comozi sunt? Si nici nu sunt scumpi, vreo 3 milioane jumate. Merita, iti zic. Ii am de vreo 2 ani. Ii si ingrijesc, e adevarat. Mi-am luat un set special de pe Amazon…nu se gaseste la noi. Ia pune mana pe camasa asta. Matase. Mi-au facut-o unii in Bulgaria. E la comanda, nu asa oricum. Ce sens are, ca oricum nu mai cresc la varsta asta. Mi-am luat vreo 5. Mi-au facut si reducere…

Antiprenorii sunt mereu plini de idei. Abia asteapta sa le povestesti la ce lucrezi, ca sar singuri cu sfaturi pe care tu nu le-ai cerut. Si incepi sa-ti pui intrebarea “Daca ei sunt asa de plini de idei bune, de ce nu incearca sa le puna in practica?” Si astfel ajungem la incercare, explicata mai sus, care pentru astfel de persoane reprezinta un efort inutil.

Cum sa scrii asa? Uite, fa asa. Nu e mai simplu? Pai sigur ca da. Si butonul asta…nu, nu merge asa. Muta-l aici. Nu e normal pentru utilizator? Uite, eu incerc doar sa te ajut. Daca nu vrei, nu lua in seama ce zic. Dar sincer, ar arata mult mai bine daca…

Kriptonita antiprenorilor? Succesul! Dovedeste-le o data si inca o data ca ideea e 10% si executia 90%. Dovedeste-le ca o idee banala poate avea succes, daca este sprijinita de munca sustinuta si de o retea de parteneri. Dovedeste-le ca incercarea duce la esec, duce la invatare, duce la cunoastere, duce la succes.

Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri.
Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.
Ma gasiti pe

Sorin Amzu

Am fondat StartUps Romania. Creez continut digital pentru mine, pentru business-uri si startup-uri. Da-mi un semn daca vrei sa colaboram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *